ŠANCOVÁ
2017

místo: Bratislava – trojúhelník ulic Šancová / Beskydská / prodloužení Čajákovy
klient: Finep 
studie: 2014
realizace: 2017
kapacita: 5538 m² bytové plochy ve 101 bytových jednotkách o velikostech 1+KK až 4+KK, 71 parkovacích stání

V jihozápadním cípu pozemku se nachází rozestavěný železobetonový skelet multifunkční (retail, kanceláře, byty) budovy. Zadáním investora je maximalizovat bytovou funkci, minimalizovat obchodní a kancelářské plochy. Minimalizovat zásahy do provedených konstrukcí. Navrhnout stavbu tak, aby mohla co nejrychleji pokračovat podle platných povolení, a současně byla připravená pro další povolené etapy

Všechny fasády (vyjma přízemí) tvoří omítka na zateplení. Omítka podnože bude mít teple šedou barvu. Omítka bude s kreativní úpravou – rozhodnou vzorky. Věž má fasádu bílou, s dekorativními černými rámečky kolem skupiny oken nebo balkonů. Omítka uvnitř rámečků bude tmavě šedá. Provedení rámečků bude otázkou detailů.

Balkony v podnoži do Šancové budou mít plné zábradlí. Balkony zde budou mít zasklení jako pro protihlukovou ochranu. Ostatní balkony podnože a krčku (do dvora budou mít zábradlí žbrdlinové železné pozinkované). Zábradlí věže bude plné, lemované rámečkem. Výšku doplní sklo.
V přízemí jsme odstranili dosud navrhovaný ochoz v Šancové ulici, kterým byly přístupné komerční plochy. Navrhujeme zde prosklenou fasádu se svislými fasádními sloupky v rastru Zasklení do garáže může být pískované, z drátoskla v kombinaci s větracími porošty.
3cffj6-ahk_san_01.jpgy8ldhl-ahk_san_02.jpg5k6j4g-ahk_san_03.jpgfezczu-ahk_san_04.jpgt62mgx-ahk_san_05.jpgbl3rg3-ahk_san_06.jpg